Patatas bravas

Kanskje den mest utbredte av tapas, patatas bravas variere ganske mye rundt om i landet, men alle versjoner bære biter av stekt potet. I Madrid, er bravas saus laget med søt og krydret pimenton Spansk paprika olivenolje, mel og øl – men aldri tomater. Noen mennesker legger hvitløk, noen en dash av fino sherry, mens andre egoistisk insisterer på å holde sine hemmelige ingredienser til seg selv.

recipe-image-legacy-id--373482_12For sausen

     3 ss olivenolje
1 liten løk
2 fedd hvitløk, hakket
227g kan hakket tomat
1 ss tomatpuré
2 ts søt paprika

(pimenton)
god klype chilipulver
klype sukker
hakket frisk persille, Til pynt

For potetene
900g potet
     2 ss olivenolje

Varme opp oljen i en panne, tilsett løk og stek i ca 5 minutter til det er mykt. Tilsett hvitløk, tomater, tomatpuré, paprika, chilipulver, sukker og salt og kok opp under omrøring. La det småkoke i 10 minutter til bløt. Sett til side i opptil 24 timer. Å tjene, Forvarm ovnen til 200 grader / gass 6 / varmluftsovn 180 C. Skjær potetene i små terninger og tørk med kjøkkenpapir. Spredt over en stekegryte og kaste i olje, deretter sesongen. Stek i 40-50 minutter, til potetene er sprø og gyllen. Tips potetene i retter og skjeen over varmes sausen. Dryss med persille. Serveres med cocktail pinner.
Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s